Gruppeterapi

Hos ViborgPsykologerne tilbyder vi gruppeterapi rettet mod forskellige temaer og former for lidelse. Derfor vil du i en gruppe møde andre ligesindede, der kæmper med noget af det samme som dig.

Der sker noget særligt, når man får muligheden for at spejle sine tanker, følelser og handlemønstre i hinanden. Ofte giver det et stort løft, når man i mødet med andre, kommer til at forstå sig selv på en ny måde.

Gruppeterapi er et godt sted at øve sig i at dele sårbare emner med andre mennesker samtidig med, at man lærer at rumme andres sårbarhed. Desuden vil man i en gruppeterapi opleve at møde andre, der har det fuldstændigt som en selv – og det er helende for den smerte, vi mennesker til tider oplever.

Mennesker i gruppeterapi oplever at genkende, at det man kæmper med er et fælles menneskeligt vilkår. At livet er svært, og at medfølelse heler. Med andre ord opstår medfølelse, når vi kommer i kontakt med vores egen eller andres lidelse og føler os motiveret til at lindre smerten.

I en gruppeterapi er det på samme tid muligt, at have sit eget sind og andres sind på sinde. Man øver sig i  at se sig selv udefra og den anden indefra i gruppen. De erfaringer man får med at være åben og nysgerrig overfor andres perspektiver kan skabe forandringer i livet udenfor gruppen.

ViborgPsykologerne tilbyder gruppeterapi rettet mod følgende problemstillinger:

  • Forskellige former for angstlidelser
  • Selvværd og præstation
  • At leve med kroniske smerter
  • Stress og udbrændthed
  • Eksamensangst
  • Depression
  • Psykiske udfordringer i forhold til studie/uddannelse
  • Forældreskabet

 

Der opstartes grupper løbende.

Varighed: Forløbet: 10 sessioner af 2 timer samt en individuel forsamtale.

Pris: 5000 kr i alt. Sygeforsikring Danmark giver tilskud til grupper på 100 kr. pr session og 300 kr. pr individuel samtale – dog max 7000 kr. pr år. Andre sundhedsforsikringer har måske også denne mulighed.

Næste gang vi starter en gruppe op er mandag d 14. september kl. 13-15.

Læs mere om vores gruppeforløb i dokumentet her.

Kontakt os

Ring til os og læg en besked.